Pages

Wednesday, May 26, 2010

Alimente fara calorii - 100 de exemple


1. Afine - normalizeaza glicemia si au calorii negative.
2. Agar - este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere. Ajuns in organism, absoarbe lichidele si isi mareste volumul, captand grasimile si zaharurile. Nu e digerat de organism, ci eliminat cu tot cu grasimi si zaharuri. Cantitatea optima este de 3 g pe zi. Se poate folosi la supe si sosuri.
3. Alge marine - contin multe fibre.
4. Ananas - contine enzime care dizolva grasimile.
5. Anason - degreseaza organismul.
6. Andive - au calorii negative, stimuleaza secretia biliara.
7. Anghinare - diuretic, scade colesterolul.
8. Ardei iute - intensifica metabolismul.
9. Avocado - are proteine vegetale usor digerabile.
10. Broccoli - are calorii negative.

Tuesday, May 25, 2010

Ce urmeaza dupa 2012 - interesant, dar oare si adevarat?

Ca si in postul anterior, am cules informatiile dintr-un mail, destul de interesant dupa parerea mea si l-am postat aici in ideea ca poate i se va parea interesant si altcuiva...

Ce urmeaza anului 2012 ....?
Ce aduce anul 2012 pentru omenire...?

 NASA a lansat o avertizare, cel putin ciudata, anuntand faptul ca in 2012 lumea va fi maturata de o furtuna solara...
Maya ramane o civilizatie misterioasa, aparuta din neant si cu o origine inca nedeslusita, la fel ca in cazul Sumerului, Indului sau Egiptului Antic.
O civilizatie cu un calendar inexplicabil de asemanator cu cel al dacilor, cu date cosmice calculate pana la milioane de ani in trecut, deci avand cunostiinte astronomice extraordinar de avansate.
O dovada in acest sens este si calendarul, de o exactitate demna de secolul XX.
 Anul mayas avea 365,242129 zile, in conditiile in care actualele calcule dimensioneaza anul la 356,242198 zile.
Pentru comparative, sa retinem un amanunt: calendarul Gregorian indica 365,2425 zile.
Desi extraordinar de exact, calendarul mayas se opreste in 22 decembrie 2012!

Thursday, May 13, 2010

Cartoful si calitatile lui mai putin cunoscute

De curand am primit o prezentare (slide show) despre cartof.
M-am gandit ca, avand destule informatii utile pentru multi dintre noi, sa o adaptez putin si sa o postez aici; poate unora le vor fi utile.
Dupa cum am spus mai sus, creditul documentarii datelor despre cartof nu imi apartine si, din pacate nici prezentarea primita nu era semnata, insa foarte utila si interesanta.
Mi s-a parut ca acesta poate fi un bun inceput pentru un blog, asa ca iata rezultatul:

Cartoful, alimentul de baza in toate tarile lumii
Cartoful a ajuns in Europa prin secolul XVI si, de atunci, nu ne-a mai lipsit de la masa.
Aceasta leguma aparent banala, daca este fiarta pe abur sau inabusit, dezintoxica organismul, datorita continutului sau bogat in potasiu.
Contribuie la eliminarea acidului uric, fiind indicat in reumatism si artroza.
Slab hipnotic si calmant, cartoful e foarte bun pentru persoanele nervoase, cu crampe, insomnii, tuse pe baza nervoasa.
Este recomandat si diabeticilor, copt in cenusa, in asa fel incit sa nu i se piarda nici savoarea, nici calitatile nutritive.