Pages

Monday, October 24, 2011

Orzul verde - un miracol al lumii vegetale

Desi multi il considera o cereala autohtona, cultivata de mii de ani in Carpati, orzul are o descendenta neasteptata, avandu-si originea in Tibet, la poalele Muntilor Himalaya. Crescut in semi-salbaticie, era un soi de iarba inalta, cu boabe gustoase si foarte energizante, aliment ideal pentru iernile friguroase si aspre. Devenit foarte repede "painea celor saraci", el a trecut din Tibet in China si in Egipt, unde a fost cultivat pe suprafete intinse. Dar in vreme ce egiptenii preparau din el o bautura alcoolica asemanatoare cu berea, dandu-l, adesea, si animalelor, ca furaj, chinezii il considerau planta sfanta, apreciata nu doar ca hrana, ci si ca medicament.

Monday, October 17, 2011

Nucile si sanatatea

Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima.  Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona's Hospital Clinico, aparut in publicatia 'American College of Cardiology'. Specialistii va sfatuiesc sa consumati nuci mai ales dupa o masa bogata in  grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.

Monday, October 10, 2011

Ce nu stiati despre banane

Bananele sunt gustoase, sanatoase,  destul de ieftine si un ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei cred ca expresia "going bananas" (expresie care inseamna a o lua razna) provine din efectul pe care il au bananele asupra creierului. Dupa ce veti citi acest articol, nu veti mai privi niciodata bananele cu aceiasi ochi. Iata de ce:

Thursday, October 6, 2011

Douazeci de alimente sanatoase

Aceste douazeci de alimente sanatoase provin din variate surse si ne ofera un bun motiv pentru diversificarea alimentatiei. Fructele si legumele furnizeaza in special fibre, dar si substante minerale si vitamine, dintre care unele sunt antioxidanti. Aceasta inseamna ca au puterea de a preveni cancerul si de a intari sistemul imunitar. Brocolli in special are aceasta particularitate prin aceea ca el contine sulforafan, o substanta care stimuleaza producerea de enzime care protejeaza impotriva cancerului.