Desi multi il considera o cereala
autohtona, cultivata de mii de ani in Carpati, orzul are o descendenta
neasteptata, avandu-si originea in Tibet, la poalele Muntilor Himalaya. Crescut
in semi-salbaticie, era un soi de iarba inalta, cu boabe gustoase si foarte
energizante, aliment ideal pentru iernile friguroase si aspre. Devenit foarte
repede "painea celor saraci", el a trecut din Tibet in China si in
Egipt, unde a fost cultivat pe suprafete intinse. Dar in vreme ce egiptenii
preparau din el o bautura alcoolica asemanatoare cu berea, dandu-l, adesea, si
animalelor, ca furaj, chinezii il considerau planta sfanta, apreciata nu doar
ca hrana, ci si ca medicament.
Informatii utile, sfaturi si retete adunate de pe internet si e-mail dar si diverse altele...
Monday, October 24, 2011
Monday, October 17, 2011
Nucile si sanatatea
Consumate dupa fiecare masa,
aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de
inima. Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si
previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de
cercetatorii americani de la Barcelona's Hospital Clinico, aparut in
publicatia 'American College of Cardiology'. Specialistii va sfatuiesc sa consumati nuci mai ales dupa o masa bogata in
grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra
organismului.
Labels:
alimente,
healthy food,
informatii utile,
nuci,
recipes,
retete,
sanatate,
sfaturi utile,
useful tips
Monday, October 10, 2011
Ce nu stiati despre banane
Bananele
sunt gustoase, sanatoase, destul de
ieftine si un ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun
specialistii. Ei cred ca expresia "going bananas" (expresie care
inseamna a o lua razna) provine din efectul pe care il au bananele asupra
creierului. Dupa ce veti citi acest articol, nu veti mai privi niciodata
bananele cu aceiasi ochi. Iata de ce:
Labels:
bananas,
banane,
healthy food,
informatii utile,
recipes,
retete,
sanatate,
sfaturi utile
Thursday, October 6, 2011
Douazeci de alimente sanatoase
Aceste douazeci de alimente
sanatoase provin din variate surse si ne ofera un bun motiv pentru diversificarea alimentatiei. Fructele si legumele furnizeaza in special fibre,
dar si substante minerale si vitamine, dintre care unele sunt antioxidanti.
Aceasta inseamna ca au puterea de a preveni cancerul si de a intari sistemul
imunitar. Brocolli in special are aceasta particularitate prin aceea ca el
contine sulforafan, o substanta care stimuleaza producerea de enzime care
protejeaza impotriva cancerului.
Labels:
alimente,
healthcare,
healthy food,
natura,
natural,
nature,
sanatate,
sfaturi utile,
useful tips
Subscribe to:
Posts (Atom)