Pages

Tuesday, March 18, 2014

Dr.Oetker si frigiderul

  Eram pe 22 februarie intr-un supermarket la cumparaturi impreuna cu sotia si fiul si, sotia dandu-si seama ca nu i-a mai facut nimic dulce fiului nostru in ultima saptamana se hotaraste sa ii faca o placinta cu branza.
  Zis si facut; sa vedem ca ne trebuie... pai, faina avem, zahar avem, sa luam niste oua proaspete sa luam niste branza, parca ne mai trebuie si niste esenta de rom si cu siguranta nu mai avem zahar vanilat.
  Luam din fiecare cat ne trebuie si, ajungand la raftul de mirodenii si esente, si stiind ca nu mai avem si ca in general avem pliculete de diverse esente prin casa ma hotarasc sa iau mai multe pliculete de zahar vanilat.
  Uitandu-ma prin raft, gasesc doar pachetele cu cate 4 pliculete de zahar vanilat cu un talon si un desen pe ele pentru  nu stiu ce promotie. Iau 2 pachetele, le pun in cos si, avand tot ce ne trebuie plecam acasa.
  A doua zi, ne apucam de treaba. Pregatim ingredientele pentru placinta si ajungand la zaharul vanilat, rup frumos pachetelele, scot pliculetele si le pun la locul stiut, pastrand doar unul, cat imi trebuia pentru placinta. Bineinteles ca pachetelele de celofan in care erau ambalate cate patru pliculete le arunc la gunoi. Taloanele de concurs ma hotarasc sa le pastrez, sa vad despre ce e vorba. Le pun intr-un colt prin bucatarie si imi vad de treaba in ideea ca mai tarziu ori le arunc ori imi fac timp de ele...
  Imi termin treaba, fac curat si uitasem de taloanele de concurs cand, imi aud sotia spunandu-mi ca ori arunc taloanele ori trimt codurile alea daca tot le-am pastrat.
  Le iau si, vazand ca se pot trimite atat prin sms cat si pe pagina web, desi eram tentat sa le trimit prin sms ca e mai simplu si avand calculatorul pornit imi zic sa si vad cam ce e cu ele. Deschid pagina indicata (www.oetker.ro), gasesc promotia respectiva („De Paşte, bucătarii iscusiţi sunt răsplătiţi!“) si pana la urma trimit codurile, pastrand taloanele si piculetul deja desfacut in ideea ca daca tot am trimis hai sa nu le arunc din prima. Le pun intr-un sertar si imi vad de ale mele in continuare gandndu-ma ca nu e prima promotie la care am trimis coduri si am gasit diverse taloane prin sertare dupa multe luni de la terminarea concursurilor, asa ca ce mai conteaza cateva hartiute in plus...
  A doua zi (luni, 24 februarie), la serviciu fiind, primesc un telefon, cred ca undeva pana in ora 12:00, de pe un numar ce incepea cu 0371... Se prezinta, ma roaga sa ii confirm numele meu si apoi ma anunta ca sunt potential castigator al unui premiu la promotia mentionata mai sus si imi spune sa notez codul castigator si, pentru a putea fi validat ca si castigator sa le trimit prin fax sau pe o adresa  de mail o copie de pe buletin, copie de pe talonul de concurs cu codul comunicat, copie de pe pachetelul cu emblema de concurs si copie de pe produsul care se afla in pachetul participant la promotie. Desi reticent la ideea de a trimite o copie de pe buletin la o adresa de mail care parea putin ciudata, multumesc de informare, inchid si ma intorc la birou. Intrigat de telefonul primit (erau prea multe date care se potriveau) si desi stiam de toate zvonurile legate de concursuri de acest gen imi zic sa verific regulamentul concursului, afisat pe site-ul sus-mentionat.
  Ma uit in telefon si constat ca dupa numarul de pe care tocmai fusesem sunat era in regulament. Si adresa de mail era in regulament. Si numarul de fax era in regulament. Deja erau parca prea multe coincidente. Ma hotarasc sa le spun colegilor. Acestia bineinteles ca ma iau peste picior aducandu-mi aminte de multele concursuri despre care citisem cu totii ca au fost pacaleli. Eu nu ma las si vin cu argumentele.
  Discutia se incheie din partea mea cu hotararea de a trimite datele si de a astepta sa vedem ce se intampla desi eram foarte neincrezator ca as putea castiga un frigider cu doar vreo 2-3 lei.
  Zis si facut dar eu aruncasem pachetelele de celofan...!!! sa sa ma vezi cum imediat ce ajung seara acasa de la serviciu, ma reped la cosul de gunoi si dai cautare dupa pachetele. Norocul meu ca nu golise nimeni cosul de gunoi si ca nu trecuse decat o zi ca altfel, ia-le de unde nu-s... Le-am gasit, le-am curatat bine, le-am scanat impreuna cu toate cele cerute si le-am trimis la adresa de mail indicata... Si m-am pus pe asteptat.
  Trece o saptamana si nimic.
  Bineinteles ca intre timp tot eram luat peste picior de catre colegii mei si, ca sa mai scap de glume si, trebuie sa recunosc ca eram si foarte curios daca e teapa sau a fost ceva real, ma hotarasc sa sun la numarul de pe care fusesem sunat initial. Intr-un final imi rapunde cineva si imi confirma ca intr-adevar sunt castigator si ca sa astept acasa ca o sa vina curierul sa imi aduca frigiderul castigat.
 Ca sa nu mai lungesc povestea, treaba a fost pe bune. Sunt fericitul casttigator al unui frigider marca Indesit in valoare de 1450 lei care chiar a picat bine (intentionam sa inlocuiesc vechiul frigider iar acesta e chiar mai mare decat ce cautam eu) si care m-a costat doar vreo 2-3 lei.
  Ca o concluzie, multumesc companiei Dr. Oetker pentru "cadou" si vreau sa se afle ca mai sunt si concursuri reale.

No comments:

Post a Comment