Pages

Monday, October 24, 2011

Orzul verde - un miracol al lumii vegetale

Desi multi il considera o cereala autohtona, cultivata de mii de ani in Carpati, orzul are o descendenta neasteptata, avandu-si originea in Tibet, la poalele Muntilor Himalaya. Crescut in semi-salbaticie, era un soi de iarba inalta, cu boabe gustoase si foarte energizante, aliment ideal pentru iernile friguroase si aspre. Devenit foarte repede "painea celor saraci", el a trecut din Tibet in China si in Egipt, unde a fost cultivat pe suprafete intinse. Dar in vreme ce egiptenii preparau din el o bautura alcoolica asemanatoare cu berea, dandu-l, adesea, si animalelor, ca furaj, chinezii il considerau planta sfanta, apreciata nu doar ca hrana, ci si ca medicament.

Virtutile terapeutice ale orzului au fost egal pretuite de greci si de daci, care il cultivau nu doar ca materie prima pentru paine (in combinatie cu faina de grau), ci si ca leac pentru o multime de boli. Cu o biografie asa de spectaculoasa, nu e nici o mirare ca astazi, orzul este o planta indelung studiata, pentru virtutile sale terapeutice. 
Iar surprizele nu au intarziat sa apara. Cercetari de ultima ora confirma faptul ca mai ales primavara, cand planta este in faza de dupa rasarire, in tulpinile ei sunt secretate substante cu efecte vindecatoare uimitoare, chiar si in boli aparent fara leac: cancer, hepatite, pancreatite, anorexie, anemie, diabet, tuberculoza etc. 
Diferite metode de preparare a acestei miraculoase plante gasiti aici

Continutul plantei verzi in vitamine si minerale:
  • de peste 250 de ori mai multa provitamina A decat in laptuca; 
  • de peste 25 de ori mai mult potasiu decat in banane
  • de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte; 
  • de peste 11 ori mai mult fier decat in telina; 
  • de peste 7 ori mai multa  vitamina C decat in portocale; 
  • de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac; 
  • de peste 23 ori mai multa biotina (factor din grupul vit. B) decat in lapte;
  • 2000 micrograme SOD (superoxid dismutaza), activ, la o portie de doua  grame de orz verde, pudra.
   Superoxid dismutaza este o enzima proteica activa cu un efect deosebit in vindecarea bolilor, in revitalizarea organismului si in incetinirea proceselor de imbatranire. Aceasta enzima intervine in inactivarea radicalilor liberi oxidril. Doctorii afirma ca acesti radicali liberi favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor. Orzul verde este pana in prezent cea mai bogata sursa de SOD cunoscuta.

Efecte benefice asupra organismului:
  • mai putin somn necesar; 
  •  mai multa energie in eforturile fizice, intelectuale, memorie imbunatatita, claritate a gandirii;
  • reglarea tensiunii arteriale;
  • renuntarea la pilule calmante pentru dureri;
  • eliminarea surplusului de greutate in obezitate;
  • rezolvarea problemei acneei;
  • efect antiinflamator ( superior cortizonului si fenilbutazonei, fara a avea efecte secundare);
  • revitalizeaza tegumentul, vindecand uscaciunea acestuia, care insoteste imbatranirea;
  • creste potenta sexuala.
   Orzul verde este folosit pentru extragerea sucului sau se usuca si se transforma in pudra sub o forma sau alta este folosit in anorexie, anemie, stomatite, cancer, gastrita, ulcer, colita, pancreatita, afectiuni hepatice (hepatita virala si cronica, ciroza), dischinezie biliara, diabet, astm, bronsita, tuberculoza pulmonara, viroza pulmonara, rinita alergica, cardiopatie ischemica, infarct miocardic, hipotensiune si hipertensiune arteriala, astenie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, insomnie, artrita, acnee, pistrui, eczeme, ulcer varicos, tromboflebite, hemoragii, fistule perianale, hemoroizi, dismenoree, sterilitate, impotenta sexuala, avitaminoze, alopecie, reumatism articular acut, lombo-sciatica.

Sursa aici si aici.

No comments:

Post a Comment