Pages

Thursday, April 7, 2011

Ardei iuti, ceapa si ardei grasi, tocati si murati

    Am, de ceva vreme, o reteta de artei iuti tocati pe care o folosesc cu placere ori de cate ori vreau sa imbunatatesc gustul mancarurilor. Daca va tenteaza si va place mancarea ceva mai condimentata (iute), iata reteta:

1 kg ardei iuti (colorati si usturati);
1 kg ardei grasi (colorati);
1 kg ceapa;
Ceapa si ardeii grasi se taie cubulete iar ardeii usturati se taie rondele. 
Se amesteca toate dupa care se pun in borcane;

Zeama:
3/4 apa;
1/4 otet; Cantitatea de otet poate diferi, in functie de cat de acri doriti sa fie.
Sare dupa gust;
Piper boabe (cateva);
Mustar boabe (cateva);
Foi dafin.
Se poate adauga si putin zahar.

Se amesteca si se pun la fiert.
Cand incepe sa dea in clocot se gusta pentru a vedea daca mai trebuie adaugat ceva.
Dupa primul clocot se ia de pe foc (se strecoara) dupa care se toarna fierbinte peste ardeii iuti din borcane.
Se pun capacele la borcane si se lasa cam o saptamana sa se mureze (sunt buni dupa ce ardeii si ceapa si-au schimbat putin culoarea, dar se pot consuma si mai devreme)

Un alt mod de preparare aici

No comments:

Post a Comment