Pages

Thursday, June 23, 2011

Cand se mananca fructele?


Fructele sunt compuse în principal din fructoză (care poate fi uşor convertită în glucoză) iar restul este compus în principal din apă (90-95%). Acest lucru înseamnă că si curăţă şi hrăneşte corpul dumneavoastră în acelaşi timp. Fructul este un aliment ideal deoarece este nevoie de un minim de energie pentru a-l digera şi a oferi corpului dumneavoastră o rentabilitate maximă.
Se spune ca cel mai bine este sa mananci fructele pe stomacul gol. 
Motivul este ca fructele nu se digera in stomac. Ele trec rapid de stomac şi ajung în intestin, unde işi eliberează sucurile. Dar dacă există daja mancare în stomac, fructele sunt prinse aici şi încep să fermenteze.
Daca insa nu doriti sa mancati fructe ci doar vreti sa beti un suc de fructe, nu va amagiti cu sucurile de fructe din comert. Mai intotdeuna, aceste sucuri trec printr-un proces de productie care le face mai acide si, pe langa acest fapt li se mai adauga si conservanti.
Deci, daca vreti un suc natural, preparati-l acasa. Veti fi siguri ca e cat se poate de natural (depinde si cat de naturalesunt fructele). Sucul de fructe este digerat atât de repede ca veti putea mânca după doar 15-20 de minute.
Doctorii spun in general că fructele sunt cele mai bune alimente pe care le putem mânca pentru a ne proteja contra bolilor de inimă. Acestea contin  bioflavonoide, care impiedică îngrosarea sângelui şi blocarea arterelor. De asemenea ele întăresc vasele capilare, vasele capilare fragile fiind aproape întotdeauna cauza hemoragiilor interne şi a crizelor cardiace.
Dimineaţa sau când este posibil şi confortabil în timpul zilei, nu mâncaţi altceva în afară de fructe proaspete şi sucuri de fructe făcute pe loc, cel puţin pană la prânz, în fiecare zi. Cu cât mai mult timp veţi avea în corp doar fructe, cu atât ele vor fi mai eficiente în purificare.

Sursa aici

No comments:

Post a Comment